Otvoren samostan Družbe sestara Milosrdnog Isusa u Kući života Emanuel u Sisku

Kuća života Emanuel, koja djeluje pod okriljem Udruge Betlehem Sisak, postala je novi dom Družbe sestara Milosrdnog Isusa. Dvije časne sestre, Jaira Udovičić i Ivana Perković, prve su stanovnice novoga samostana. Udruga Betlehem Sisak ustupila je potkrovlje kuće za klauzuru časnim sestrama koje su nakon 20 godina djelovanja u Puli odlučile nastaviti svoj apostolat u Sisku. Udruga Betlehem i Družba sestara Milosrdnog Isusa imaju slično poslanje u društvu, a to je zaštita prava nerođene djece i dostojanstva ljudskoga života od začeća do prirodne smrti. Utemeljitelj ovoga poljskoga reda je blaženi Mihael Sopoćko, ispovjednik svete Faustine Kowalske. Sestre će osim pomaganja trudnicama i majkama biti i na službi u župi sveti Kvirin i u Sisačkoj biskupiji. Samostan je otvoren za djevojke koje razmatraju poziv. Zainteresirane se mogu prijaviti na adresu e-pošte: milosrdni.isus@gmail.com.

Udruga Betlehem Sisak je u prosincu 2014. pokrenula veliki projekt, otvaranje Kuće maloga Isusa, kuću pomoći za trudne djevojke, samohrane majke i djecu. U lipnju 2018. godine otvorena je Kuća života Emanuel. Ova kuća je otvorena zahvaljujući potpori hrvatskih iseljenika u Australiji koji su prikupili novčana sredstva za kupnju i adaptaciju kuće.

Tijekom 7 godina djelovanja Udruga Betlehem Sisak pomagala je svima bez obzira na vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. Vodeći se kršćanskim i općeljudskim vrijednostima i idealima, trudnicama i samohranim majkama nastoji se pružiti topla obiteljska atmosfera i zajedništvo, razumijevanje i materijalna podrška, te duhovna pomoć onima koji su zbog različitih neprilika ostali bez obitelji, doma, potpore, sredstava za život. Diljem Sisačko-moslavačke županije udruga pomaže samohranim majkama, trudnim djevojkama i djeci.