Milosna medalja

Milosna medalja

MILOSNA MEDALJA – „KRIST NAŠ ŽIVOT“

 

O FRA LUKI NEWINGTONU

Fra Luka, krsnim imenom Martin, rodio se u australskom gradu Williamsu 1922., zaređen za svećenika 1948., od 1942. zavjetima uključen u život franjevačkog Reda, a u vječni se život preselio 5. 10. 2007. u Sidneyu. Dvadesetak je godina bio misionar u Novoj Gvineji, a kao vrlo aktivan duhovnik unutar Katoličke Karizmatske Obnove u Duhu Svetomu proputovao je mnoge zemlje i posjetio mnoge narode. Služio je Bogu u poniznosti i svetosti života, a ljudima službom ozdravljenja i duhovnog i tjelesnog iscjeljenja. Na njegovim su se bogoslužjima događala mnoga čudesa, bio je omiljen i tražen od strane mnogih župa i zajednica. Osobito je štovao Blaženu Djevicu Mariju i živio franjevačku duhovnost jednostavnosti i skromnosti. Gospodin ga je obdario mnogim darovima, prepoznatljivim karizmama i duhom ljubavi prema onima koji trpe. Na poseban je način upozoravao na strašno zlo pobačaja i zalagao se za najmanje Kristove gdje god bi propovijedao.

 

GRAZ – AUSTRIJA, 1992.

Došavši početkom 1992. u Graz, na poziv molitvenih zajednica, želeći služiti ljudima po daru molitve za ozdravljenje, fra Luka je već prvoga dana osjetio snažan poticaj milosti u sebi, jedan poziv, nadahnuće da potraži crkvu kakvu je vidio očima duha u svojoj osobnoj molitvi. Gospodin mu je rekao da traži „crkvu s dva tornja na brdu“ u kojoj ga čeka s vrlo posebnom misijom.

Tražio je ovu crkvu po cijelome Grazu i nije ju našao, dok mu netko nije predložio da pogleda staro svetište Majke Božje, malo izvan samoga grada, na jednom brežuljku. Došavši pred crkvu Maria Trost (Marija od Utjehe), fra Luka je trenutno znao, da je riječ o crkvi iz vizije. Crkva pripada franjevcima, iako su ju u prošlosti izgradili i opsluživali redovnici Pavlini. Ova je crkva je omiljeno marijansko pučko svetište, gdje mnogi vjernici dolaze vapiti pred Majkom, u čiji se nebeski zagovor i utjehu pouzdaju i preporučuju.

Kleknuvši pred velikim Raspelom, fra Luka se predao žarkoj molitvi, te mu je u jednom trenutku Raspeti Isus sa križa progovorio, pokazujući mu Blaženu Djevicu Mariju u jednom osobitom prikazu: Bezgrešna je raširenih ruku, oko vrata nosila medalju, na plavoj vrpci, pozivajući vjernike kao svoju ljubljenu dječicu, da dođu k Njoj, da zajedno s Njom spašavaju NEROĐENE.

Prve su medalje napravljene u Fatimi, gdje se Majka Marija ukazala pastirčićima 1916. Sve po Mariji, uz Mariju i s Marijom!

 PORUKA S KRIŽA 

Pozvani smo da nosimo ovu milosnu medalju, kako bi nas zagovor nebeske Majke jačao u vjeri u ŽIVOT. Gospodin želi ovu medalju, s ciljem da se milošću koja će doći blagoslovom medalje, spriječe pobačaji, da se spase duše djece ubijene u majčinoj utrobi, da se našom molitvom i žrtvom obrate roditelji, liječnici, znanstvenici i zakonodavci.

U kolovozu 1993., pri Svjetskom danu mladih i susretu mladeži s Papom Ivanom Pavlom II. u Denveru, SAD, biskup Roman Danylak iz Toronta (Kanada) službeno je odobrio medalju s odgovarajućom molitvom. Raspeti s križa poručio je fra Luki: „Ova će se medalja iz Graza proširiti na cijeli svijet! Ja sam Spasitelj SVIH LJUDI, kako rođenih, tako i nerođenih!“

1994., tijekom svoga boravka u Beču, fra Luka je u molitvi dobio sljedeću poruku, koja se tiče medalje:

JA, ISUS KRIST, SAM ŽIVOT! DAO SAM SVOJ ŽIVOT ZA SVE LJUDE, ŽELEĆI DA SVI IMAJU ŽIVOT! SVE LJUDE ŽELIM SPASITI, SVU ROĐENU I NEROĐENU DJECU. SRCE MOGA OCA NEBESKOGA PRIPADA  SASVIM SVAKOM NOVOM ŽIVOTU! MOJ OTAC NEBESKI OZDRAVLJA RANJENE… U SVOJOJ LJUBAVI ON DARUJE SVIMA ŽIVOT. KAO ŠTO JE MENE POVJERIO MAJCI MARIJI, TAKO NJOJ POVJERAVA I ŽIVOT CIJELOG ČOVJEČANSTVA!“

 

SVRHA MEDALJE:

  • Zaustaviti pobačaj
  • Ozdravljenje duševnih i duhovnih rana nastalih pobačajem
  • Vječno spasenje duša ljudi

 PLODOVI NOŠENJA MEDALJE:

  • Mnogi neplodni supružnici dobivaju djecu!
  • Mnoge žene osjećaju nadu, dobivaju utjehu, milost i nebesku pomoć te pomirenje u teškoj boli zbog krivnje izazvane učinjenim pobačajem!
  • Svećenici svjedoče o mnogim unutarnjim i tjelesnim ozdravljenjima kod onih koji s vjerom pristupaju sakramentu svete ispovijedi i pričesti, noseći ovu medalju, moleći za nerođene!
  • U mnogim obiteljima dolazi do obraćenja, izmirenja i međusobnog opraštanja!
  • Očevi i majke u teškim životnim okolnostima, noseći medalju ipak se odlučuju za život svoje začete djece, ne podliježući sotonskoj kušnji pobačaja!
  • Liječnici kažu, kako majke s medaljom lakše prolaze trudnoću i porod; gledajući u Isusa i Mariju, budi im se u srcima vjera, pouzdanje i ljubav!
  • Mnogi odrasli i djeca dobivaju poziv da se priključe aktivno i gorljivo u obranu života najmanje dječice, začete a nerođene!

JEDINOMU BOGU HVALA ZA LJUBAV I POMOĆ I SVAKU MILOST KOJU DAJE PO OVOJ MEDALJI!

 

POVEZNICE I ZNAKOVI

Pavlini (koji su u Hrvatskoj preuzeli čast i obvezu širiti MILOSNU MEDALJU) su se u početku zvali „Pustinjaci svetoga Križa“, a s KRIŽA Isus progovara fra Luki. Maria Trost je bilo pavlinsko svetište. 2004. našim je zajednicama „Treće srce“ biskup Ivan Milovan (Istra) dozvolio raditi i širiti medalje Majke nerođenih… Na plavoj vrpci!! A da nismo niti čuli niti znali za ovu „milosnu medalju“ i ukazanje u Austriji… Nadalje, milosna je medalja prvi put predstavljena i blagoslovljena u Fatimi, a Duhovno posvojenje nerođenog djeteta, naša prva i osnovna molitvena akcija, svoje izvore ima upravo u Gospinom svetištu u Fatimi! Na poleđini naše medalje piše: „Marijo, Majko nerođenih, moli za sve nas!“ Ovo „sve“ odnosi se na rođene i nerođene – baš kako je istaknuto na sličici milosne medalje, oko križa! Eto, kako su čudesni putovi Božji!

Uz nošenje medalje, preporuča se žarko moliti sljedeće molitve:

Isuse, Sveti Spasitelju svih ljudi, kako rođenih tako i nerođenih, spasi sve koji su uključeni u zlo pobačaja. Oprosti im njihove grijehe, spasi djecu u utrobama njihovih majki, i onu s kojima se vrše pokusi, u epruvetama; obrati i sačuvaj njihove roditelje, liječnike, znanstvenike, zakonodavce, koji bi grijehom pobačaja teško povrijedili Boga, Živog, Svetog, Vječnog, Svemogućeg Gospodina. Dragi Isuse, razapeti Kriste, hvala Ti što si dao svoj život na križu, da bismo mi mogli odabrati život, gradeći uvijek iznova Tvoje Kraljevstvo Ljubavi, Pravde, Mira i Dobrote. Amen.

Zdravo Marijo, milosti puna, ljubimo Te, jer si vjekovječnom Sinu Božjemu podarila život u tijelu- Riječ je Tijelom postala od Tvoga tijela. Blažena Djevice i Majko, spasi Nerođene, od grijeha spasi njihove majke i očeve, liječnike, znanstvenike, genetičare, zakonodavce. Primamo iz Tvojih ruke Božji dar života, zemaljskog i vječnog, dok prihvaćamo darove blagoslova, pomoći, mira i čudesa. Ljubimo Te i zahvaljujemo Ti. Molimo Te, da pomogneš onima, koji žele djecu u braku, ali dosad još nisu dobili ovo ispunjenje njihove sreće. Amen.

SVETI JOSIPE, DJEVIČANSKI OČE ISUSA KRISTA I PRAVI ZARUČNIČE BLAŽENE DJEVICE MARIJE, MOLI ZA NEROĐENU DJECU I NJIHOVE RODITELJE, KAO ŠTO SI SE BRINUO ZA NEROĐENOG ISUSA, TAKO I SADA ZAGOVOROM ŠTITI SVE ONE KOJIMA NIJE DOZVOLJENO DA SE RODE!