Udruga Betlehem pokrenula nacionalnu molitvenu akciju: „Desetica Krunice za život!“

Najmoćnije oružje u rukama katolika je Krunica. Mnogo puta u prošlosti očitovala se njezina duhovna snaga. Nakon pobjede kršćanske vojske nad Osmanlijama kod Lepanta u 16. stoljeću, papa dominikanac je dobio spoznaju o pobjedi upravo preko Krunice. Čitav kršćanski svijet bio je tada združen u molitvi Krunice, kojoj se pripisuju zasluge pobjede nad daleko nadmoćnijim neprijateljem.

Snaga Krunice očitovala se i u Domovinskom ratu. S krunicom oko vrata i s ljubavlju prema domovini branitelji su hrabro išli u obranu svoje zemlje. Na isti način, pobijedili su daleko nadmoćnijeg neprijatelja.

Mnogi sveci su se utjecali Gospinom zagovoru preko molitve Krunice. Padre Pio je svakodnevno molio mnoge Krunice. Papa Ivan Pavao II. govorio je da je Ružarij (sva otajstva Krunice) najmoćnija molitva koju bi dnevno trebali prakticirati svi vjernici, kao i da je to „najbolji egzorcizam“. U najtežim trenucima, u bezizlaznim situacijama, kada se čini da nema pomoći niotkud, Blažena Djevica Marija po predanoj molitvi Krunice sve okreće na dobro! Na to je ukazala i u Fátimi kad je preko pastirića uputila poziv svijetu na ustrajnu molitvu Krunice: ondje se i predstavila kao „Kraljica svete Krunice“. Sve navedeno ulijeva nam silno pouzdanje da nismo nemoćni pred velikim zlom koje se polako, poput sjene nadvija nad svijet. Ubojstvo djece u majčinoj utrobi najveće je prokletstvo današnjice koje poprima nesagledive razmjere u svojim posljedicama. U pojedinim državama SAD-a otišlo se najdalje u ovoj suludoj „progresivnosti“ koja je do te mjere otupila savjest da se čak odobrava ubijanje i rođenih beba… Svakoga od nas Isus će jednog dana upitati: „Gdje si TI bio kada su me ubijali u utrobi? Što si TI učinio?“ Gdje nema svijesti o svetosti života, nema ni blagoslova, ni budućnosti. Abortus je strašan čin nasilja nad majkom, djetetom, društvom u cijelosti.

Kako ne bismo nijemo, zbunjeno i bespomoćno stajali pred dijaboličkim planom da se i u našoj domovini pobačaj banalizira, glorificira i učini besplatnim, uvijek svima dostupnim i s pomaknutom granicom na dvanaest tjedana Udruga Betlehem pokrenula je nacionalnu molitvu Krunice za nerođene pod nazivom „Desetica krunice za život“. Vjerujemo da će vjernici katolici znati procijeniti današnje vrijeme, oduprijeti se stranom nametanju „civilizacije smrti“ te da će saviti koljena pred Bogom, svjesni da nam samo od Gospodina dolazi spasenje i pobjeda. U vremenu silovitih napada na obitelj, brak, spolnost, istinu, slobodu, Crkvu, zdrav razum, prvo i temeljno što imamo jest – molitva. Neka se iz te molitve pokrenu i djela. Neka se spusti sila Duha Svetoga na Isusove učenike, po Marijinom zagovoru, kako bi naš narod bio spašen od tame i kaosa, od kazne za grijehe i prokletstva života bez Boga, ljubavi, mira i sreće.

U ovim trenucima kad naša najmanja nerođena braća i sestre nemaju baš nikakvih prava, pogotovo osnovno ljudsko pravo – pravo na život, mi s Krunicom u ruci ustajemo u njihovu zaštitu i obranu. Čvrsto vjerujemo da se naša Nebeska Majka silno raduje svakoj darovanoj „molitvenoj ružici“ i da naš vapaj neće ostati neuslišan! Pouzdajmo se svim bićem u Gospodina!

Od srca hvala svima koji se uključuju u ovu borbu za najmanje, tako slične malenom Isusu u Marijinoj utrobi. Ova desetica vapaj je i za majke i očeve sve nerođene djece, te za obraćenje onih koji su zaboravili da su i sami bili nerođeni. Svi koji se žele priključiti mogu to učiniti preko aplikacije na stranici http://desetica.betlehem.hr. Nakon prijave dobiva se e-mail u kojem piše dodijeljena desetica Krunice koja se dnevno moli. Budimo zajedno za Krista, u molitvi za njegovu „najmanju braću“ (usp. Mt 25, 40)!

Bitno.net